Studera grafisk design

Studera grafisk design

Grafisk design är ett väldigt spännande område. Att arbeta som grafisk designer innebär att man får vara kreativ i stort sett hela dagarna och det kan dessutom bli välbetalt så det räcker och blir över, om man riktar in sig på branscher såsom reklambranschen och jobbar sig upp till att bli så kallad Art Director. Låt oss ta en titt på några av skolorna som erbjuder utbildningar i ämnet i Stockholm.

Bra skolor i Stockholm

Konstfack har en utmärkt treårig utbildning i grafisk design och illustration som är väl värd att kolla in. Beckmans har en aningen mer kommersiell inriktning än Konstfack och erbjuder en utbildning i visuell kommunikation som är väldigt välrenommerad och populär. En annan skola med bra rykte är Forsbergs. Deras utbildningar brukar alltsomoftast leda till jobb nästan direkt efter examen. Det skadar heller inte att gå en ledarskapsutbildning vilket kommer ge dig stora fördelar i arbetslivet samt ett avsevärt försprång jämte dina kursare. Komplettera också din utbildning med kurser i ekonomi och projektledning, vilket kommer se mycket bra ut på ditt CV.

Långa utbildningar kräver uthållighet

Långa utbildningar som dessa kommer kräva uthållighet från din sida. Det är stor skillnad på att studera ett och samma ämne (samt närliggande sådana) flera år i sträck och att gå gymnasiet där det är betydligt större variation. Du kommer garanterat tycka att det är tråkigt periodvis och du kommer störa dig något enormt på dina studiekamrater. Detta är fullt normalt och du kommer kunna ta dig igenom det bara du håller ögonen på bollen. Försök påminna dig själv om varför du valde ämnet till att börja med. Ett tips kan vara att skriva ner dina anledningar på ett litet papper någonstans, vilket du sedan kan återkomma till när tiderna känns svåra. Du kommer tacka dig själv i slutänden, när du sitter där med dina saftiga lön i din fina lägenhet.

Se till att nätverka

En viktig sak som tyvärr många glömmer under sina utbildningar är vikten av att lära känna så många som möjligt. Samt att inte göra bort sig genom att exempelvis supa sig redlös jämt och ständigt. Se till att vara vänlig och tillmötesgående och försök bli kompis med så många som möjligt. Det är troligen dessa kompisar som kommer ge dig jobb i framtiden. Sannolikt kommer du också ge dem jobb vid ett eller flera tillfällen. Använd dessa skolår till att bli en riktig baddare på att vara social på ett presentabelt och professionellt sätt, fast utan att för den sakens skull bli uppfattad som stel och alltför tråkig. Det ryktet vill man inte heller ha.

Ha kul

Avslutningsvis vill vi påminna dig om hur viktigt det är att ha kul och njuta av din studietid. Du kanske bara är student en gång i livet.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.