Starta byrå inom digital strategi

Starta byrå inom digital strategi

Det är många som drömmer om ett liv som sin egen chef. Det här är kanske inte så långsökt som det kanske egentligen verkar. I följande inlägg kommer du finna information om sådant som är viktigt att tänka på innan du tar steget att säga upp dig från ditt jobb och kasta dig ut i livet som egenföretagare och entreprenör.

Affärsplan

Något som alla företagare bör börja med är att göra en affärsplan. En del nya entreprenörer säger att affärsplaner är gammalt och att det inte behövs längre, men om det är så att man ska starta företag för första gången och inte är van vid att driva eget så är det här fortfarande ett bra första steg. Man kan söka på internet efter modeller till affärsplaner. Det finns många olika att välja bland om det är en digital strategi-byrå man ska starta så kan det ju passa med en modell som är fokuserad på det digitala. Oavsett om det är en bar eller byrå som man startar så finns det många saker som man måste tänka på, och därför kan en affärsplan vara ett första test för att se om idén är bra eller ej.

Jobba själv eller anställa

Om man har mycket jobb och känner att man inte hinner med allting själv så kan man antingen anställa folk eller använda sig av ett bemanningsföretag som hjälper till med personal när det krisar. Om man inte är säker på om man kommer kunna klara av alla ordrarna man fått in i början så kan det vara bättre att använda sig av ett bemanningsföretag. Det här beror på att man inte behöver ta en risk genom att anställa folk. Det kan vara en bra början det första året tills man vet hur mycket jobb man kan vänta sig. Förhoppningsvis kanske man även fått hyra in personal som är bra och om man gillar någon extra mycket så kan man ju alltid bjuda in dem att jobba i företaget.

Fysiskt kontor eller i molnet

En annan sak som man kan fundera på är om man ska ha ett fysiskt kontor där ens kunder kan komma och besöka en, eller om man helt enkelt ska ha en digital arbetsplats och jobba lite där man känner för det.

Att skaffa sig nöjda kunder

Man brukar säga att det är bättre med en nöjd kund än tio missnöjda. Det här innebär självklart att man syftar på att den kunden som är nöjd kommer komma tillbaka i framtiden och kommer att rekommendera dina tjänster till sina vänner. Det är därför väldigt viktigt att man fokuserar på att göra alla sina kunder nöjda och inte enbart jaga nya kunder så fort man har rott i land ett nytt kontrakt.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.