Vad gör en grafisk designer?

Vad gör en grafisk designer?

Grafisk design eller grafisk formgivning som det också kallas är ett populärt område att arbeta inom och viktigt för att kunna nå ut med sitt budskap. Det handlar om att arbeta med typsnitt, logotyper och färger för att göra något så attraktivt som möjligt. Därför är det vanligt att grafiska designers arbetar på reklamföretag men det är också vanligt att det finns en grafisk designer på varje större företag. Hen ska då utforma det som företaget plockar fram för att det ska vara så attraktivt som möjligt för företagets kunder eller målgrupp. Låt säga att företaget har tagit fram en stor kampanj på vissa utvalda produkter som de vill sälja under en begränsad och vill förmedla detta till sina kunder. Då är det den grafiska designern som ser till att det blir rätt färgsammansättning, bra storlek på texten och så vidare. Hen gör att det blir snyggt helt enkelt.

Vill du studera grafisk design?

Det finns massvis av högskolor och universitet som erbjuder utbildningar för att du ska kunna titulera dig som grafisk designer efter att du har gått klart utbildningen. Utbildningen kommer att innehålla både praktiska och teoretiska moment då du får lära dig att arbeta i grupp men också självständigt. En grafisk designer kommer att arbeta mycket själv men på större projekt kan det vara så att flera designers behöver samarbeta. Under utbildningen, som sträcker sig över 180 HP, så kommer du att lära dig det mesta inom hur man arbetar i olika program men också en hel del reflektion över vad som egentligen är snyggt och vad som lockar människor. Vad är det som gör att vi dras till en viss kampanj? Är det färger, typsnitt och vad ska kombinerats? Och vad är inte bra att kombinera? Det är en kreativ process som du behöver lära dig.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.