Inred för grafisk design

Inred för grafisk design

Om du arbetar kreativt, till exempel med grafisk design eller inom webbproduktion, behöver du ha en bra arbetsplats att utgå från. Med rätt inredning är det enklare att arbeta utan att du får förslitningsskador, vilket innebär att det är väldigt viktigt att tänka på ergonomin. Du kan också inreda med dina favoritmotiv för att ha inspirerande bilder att se på under arbetets gång.

För ett stort sortiment av affischer att välja mellan kan du besöka Gallerix, där du hittar posters i olika storlekar och färger. Här finns affischer med motiv av kända grafiska konstnärer, i inspirerande färgkombinationer som du kan njuta av medan du arbetar på ditt nästa designprojekt. Välj bland vackra affischer med naturmotiv eller mer enkla och rena former som är vilsamma för ögonen.

Kreativt yrke som kräver bra inredning

Som grafisk designer arbetar du varje dag med logotyper, färger och typsnitt, ett mycket kreativt yrke som också kräver ständig skaparanda. Många grafiska designers arbetar på reklamföretag, som behöver vara ergonomiskt inredda och även utgöra bra arbetsmiljöer för kreativa visionärer. Yrket kan innebära en hel del ensamarbete, men också arbete i teams med många projektdeltagare. Därför bör arbetsplatsen för grafiska designers innehålla bra möteslokaler, sköna soffor och väl anpassade arbetsstationer.

Kaos eller ordning

Oavsett om kontoret ligger i en större byggnad eller om det är ett hemmakontor kan inredningen utgöra en avgörande skillnad i verksamhetens framgångar. En del kreativt lagda personer föredrar ett skapande kaos, medan andra vill ha kontoret mycket städat och med allt på sin plats. Om du föredrar struktur och ordning kan du avsluta arbetsdagen med att städa undan allt som har hamnat på fel plats. Du kan plocka undan, torka av damm från alla ytor och lämna arbetsplatsen så som du vill möta den nästa dag. Med smart förvaring för papper, pennor och tillbehör är det lättare att hålla ordning, då allt har sin utvalda plats.

Varierande belysning

I Sverige är det särskilt viktigt med bra belysning under den mörka och kalla årstiden, men om du jobbar i ett kreativt yrke kan du också behöva god kvällsbelysning under våren. Ibland kan det bli sena kvällar på kontoret när en viktig deadline närmar sig. När du inreder kontoret är det viktigt att tänka på hur ljuset faller på arbetsstationerna. Finns det risk för störande reflexer, är ljuset lagom för ögonen? Det är bra att ha både starkare takbelysning och mjukare skrivbordslampor så att de anställda kan variera belysningen efter behov. Under inredningens gång är det också bra att tänka på vilka material som används ofta och se till så att det finns nära och lättillgängligt. Annat material som används sällan kan läggas undan i lådor, vilket gör att kontoret känns mer vilsamt och utan plotter.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.