Tyger, tapeter och annat du kan designa mönster till

Tyger, tapeter och annat du kan designa mönster till

Att kunna grafisk design har många fördelar, inte minst vad gäller att designa snygga inredningsdetaljer. Tack vare din hantverksskicklighet i bland annat Illustrator och Photoshop kan du skapa fantastiska tryck och mönster, som du sedan överför till fysiska prylar.

Designa egna tyger och tapeter

Tyger och tapeter är ett par av de inredningsdetaljer du kan designa själv. Att jobba med digitala verktyg kan rentav vara en fördel när du exempelvis ska göra sömlösa mönster som går in och ut i varandra.

Hade inte ett sömlöst blommönster kunnat utgöra grunden för ett sofföverdrag Ikea själva skulle varit stolta över just för att det är så läckert, för att ge ett exempel? Designat, tryckt och väl i handen finns inga gränser för vad du kan göra med ditt mönstrade tyg, som att ge Ikea-möblerna ett lyft.

När du designar något på egen hand finns ju inte heller några begränsningar i valet av färger och mönster, och som grafisk designer vet du vilka färger som kompletterar varandra och vilka former som bildar harmonierande helheter.

Sömlösa mönster för tyger och tapeter

Numera finns tryckerier genom vilka du ganska smidigt kan låta trycka upp dina skapelser – utan att betala skjortan för det! Fördelen med att göra sömlösa mönster är att de fungerar lika bra till tyger som till tapeter och att du därför kan göra en matchande mönsterkollektion.

Upprepande mönster är ett annat ord för mönsterformen, och dessa mönster blir särskilt fina när motiven föreställer blommor och blad i ornamentik. Det går att öva på att göra sömlösa mönster för hand, men det är helt klart mycket smidigare att göra dem i Illustrator eller Photoshop.

På nätet finns mängder av digitala kurser i den här formen av mönstertillverkning för tyger och tapeter.

Många sömlösa mönster gör sig dessutom riktigt bra på skrivboksomslag liksom på presentpapper. Sådana här saker är till och med ännu enklare att trycka upp än exempelvis hemmagjorda tyger för sofföverdrag till Ikeas möbler. I det senare fallet måste du ju också sy upp sofföverdraget.

Designa egna posters utifrån vektorer

Som grafisk designer måste du inte illustrera alla motiv själv. Genom att använda dig av vektorgrafik, som du licensierar via exempelvis Creativemarket.com eller Designbundles.net, kan du snabbt skapa nya designer utifrån färdigt material som du ändå ger din personliga prägel. När du laddar upp en vektorbild i Illustrator kan du med några få klick ändra dess utseende så att den passar din vision för till exempel en poster.

Anpassningsbara vektorer för grafisk design

Vektorer är ypperliga grafiska element för dig som sysslar med grafisk design. Du kan använda dem som enskilda element och du kan använda dem i lager på varandra, alternativt i stora mönsterkonstruktioner som sömlösa mönster. Användbarheten är helt enkelt oändlig.

När du gör posters kan du varva vektorer med typsnitt för att kombinera bild och text i unika designer, du kan till och med forma texten efter vektorn. På brickor och muggar fungerar både sömlösa mönster och mer isolerade former som en vektor och ett typsnitt, det hela är en smakfråga.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.