Inreda grafiskt

Inreda grafiskt

Grafik finns inte bara på papper och textilier, utan kan också utgöra känslan i ett helt rum. När man talar om ”grafisk inredning” eller en ”grafisk stil” menar man ofta en stil med stora kontraster, vanligtvis mellan svart och vitt, som skapar mönster i rummet.armchairs-898783_640

En familj som har anammat den grafiska stilen i sitt hem är Anna Zethraeus, Melker Forssén och deras barn Vilda, Rufus och Levis. De bor i en gul tegelvilla i Bromma från tidigt 1960-tal, och något tidstypiskt ligger huset på en sluttande tomt och har således fem halvplan med en mängd nivåskillnader som erbjuder intressanta möjligheter för inredning. Paret hade först problem med hur de skulle inreda den tidstypiska villan. Från sitt tidigare boende hade de med sig en stor mängd 1950-talsmöbler, som i teorin borde passa utmärkt i ett nästan samtida hus, men som i verkligheten blev för mycket av det goda. Melker själv beskriver det som att det blev ”som ett museum”. Istället försökte de hitta en bra kombination av det moderna och grafiska och det tidstypiska. Mot de vita väggarna har de valt svarta möbler, och på väggarna syns fotokonst tillsammans med Ikea-affsicher. Ett typiskt exempel på den grafiska stilen är matplatsen, där en grafiskt mönstrad, svartvit tapet fått vara bakgrund för ett vitt, runt bord som omgärdas av Myranstolar i naturträ. Denna grafiska bild kompletteras med vaser och glasflaskor i olika färger och former på vita hyllor mot den svartvita tapeten.

En annan familj som valt den grafiska, svartvita stilen som huvudton i sitt hem är Sara och Palle med sonen Elvin. När de flyttade in i sin villa i Arboga andades den 1990-tal och furufnatt, och var således i behov av renovering. I samband med detta såg Sara och Palle till att ge rummen en ljus bas, som inretts med vita och svarta möbler. Bara svart och vitt kan dock ge ett för hårt intryck, till och med för den som tycker om den grafiska stilen, varför de också har mjukat upp rummen med gula och guldiga accenter.

Om du står inför en renovering av ditt badrum är det ett perfekt rum för att skapa en grafisk stil. Eftersom de flesta badrumsmöbler är vita, kan man med små medel som svarta handdukar och färgstarka detaljer skapa ett grafiskt rum. Om du letar efter ett nytt badkar till din renovering kan du gå in på Swedmart.se.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.