Anlita en grafisk designer

Anlita en grafisk designer

Det kan finnas många anledningar till att anlita en grafisk designer. Allt från att göra enklare jobb som att fixa inbjudningskort till bröllopsfesten till mer avancerade som att ta fram en logo eller grafisk profil till ett nystartat företag. Om det sistnämnda är fallet så kan det framstå som en onödig kostnad i ett uppstartsskede där du redan har många olika utgifter förenade med starten. Men ett bra grafiskt intryck är säljande i sig. Om du letar lite så borde du kunna hitta en bra frilansare som inte kostar mer än att det kan du ta kontakt med Lånakuten för att ha råd att anlita honom eller henne.

Tips för hur man hittar en bra grafisk designer

Oavsett budget är det alltid bra att googla. Om det rör sig om ett mindre jobb är oftast det mest kostnadseffektiva att försöka hitta en mindre frilansande grafisk designer. Försök identifiera någon som finns tillgänglig i samma geografiska område som dig. Då kan du efter att ha tittat på hens portfolio och tidigare jobb träffa personen för att få en känsla för om ni kommer jobba bra ihop och att era idéer matchar. Underskatta inte personkemins betydelse för ett lyckat slutresultat.

Om du har ett större jobb, som en hel webbsida eller en reklamkampanj, är det bra att göra en så kallad ”pitch”. Då går du ut till flera olika leverantörer med en beskrivning av vilket behov du har. Sedan får de lämna sina förslag på hur de ska hantera ditt uppdrag, både ekonomiskt och utifrån ett kreativt perspektiv. Sedan väljer du den som känns bäst.

Ytterligare ett sätt som alltid är bra när det kommer till att hitta konsulter är att inventera ditt nätverk. Känner du någon som kan hjälpa dig så är det dumt att gå över ån för att hämta vatten. Om du inte kommer på någon direkt och inte har någon i ditt nätverk som kan hänvisa dig vidare brukar det finnas lokala företagarföreningar på de flesta orter. Om du går med där får du en möjlighet att träffa andra företagare som kan hjälpa dig med den här typen av kontakter. Om du spelar dina kort rätt kan ett sådant sammanhang även vara ett bra ställe för dig att sälja dina tjänster. Så det kan ge en dubbel vinst.

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.